27 mei 2013

Dubai


We besloten een paar dagen naar Dubai te gaan om toch nog iets van een Arabische sfeer te proeven nu ons overland-van-India-naar-Nederland-avontuur niet doorging. Van deze wereldstad hadden we tot nu toe niet meer gezien dan een paar keer het vliegveld. Het bleek een hele leuke en bijzondere keuze, iets totaal anders dan alles wat we deze reis al hadden gezien.


Dat begon al bij onze hotelkamer: wat een luxe!! We hadden zelfs een eigen wasmachine. Die hadden we op andere plekken heel goed kunnen gebruiken...


Én een zwembad op het dak, met uitzicht op alle wolkenkrabbers en de omringende woestijn.


Om wat meer over de religieuze kant van Dubai te weten te komen, was onze eerste activiteit een bezoekje aan een fraaie moskee, waar we tekst en uitleg kregen over de vreedzame godsdienst die de islam is.


Interessant was ook de uitleg over de kledingkeuze: lange, zwarte gewaden voor de vrouwen en witte voor de mannen. Wij weten nu tenminste waar de dubbele ring om de 'theedoek' die de mannen op hun hoofd dragen oorspronkelijk voor diende!


Dubai ligt aan de Perzische Golf, dus we namen natuurlijk ook een kijkje op het strand. Daarvandaan zag je goed hoe de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld, ver boven alle andere wolkenkrabbers uitstak.


Bij een dagtemperatuur van 43°C in de schaduw én gebrek aan schaduw is een airco bushalte geen overbodig luxe.


De bus bracht ons naar een ander bekend gebouw, de Burj Al Arab. Dit luxueuze hotel, het enige 7 sterren hotel ter wereld, heeft een typische architectuur in de vorm van een zeil. Het is helaas niet vrij toegankelijk, dus wij hebben alleen de buitenkant bekeken (we waren er trouwens ook niet echt op gekleed, t-shirts en korte broeken zijn niet toegestaan).



Natuurlijk moesten we ook een paar luxe winkelcentra bekijken. Elk winkelcentrum heeft z'n eigen attracties, zoals een indoor ski-centrum


en een enorm aquarium vol haaien, roggen en andere vissen, met het grootste plexi-glazen paneel ter wereld (deed toch even aan die reclame denken...).



We bekeken de Burj Khalifa ook van dichtbij, zowel overdag...



... als 's avonds, wanneer er een water-en-licht show te zien is met spectaculaire fonteinen.



Na een dag modern Dubai, was het de volgende dag tijd om het oude Dubai te bekijken. Hier een blik op Bur Dubai, het historische stadscentrum.



We namen een traditioneel bootje de Dubai Creek over om de goud-, kruiden- en kleding- souks te bekijken.
 

Het kamelenmelk-ijs van de advertentie zijn we helaas niet tegengekomen.



Al met al was het een leuke, bijzondere én heerlijk warme ervaring om een paar dagen in deze luxe woestijnstad rond te kijken. Zeker voor herhaling vatbaar!