23 oktober 2005

USA

Van 18 september tot 22 oktober 2005 waren wij in het zuidwesten van de Verenigde Staten. 


We vlogen naar San Francisco, waar we, na een ontbijtje bij de Starbucks, een dag de tijd hadden om de belangrijkste attracties te bekijken: Chinatown, Telgraph Hill, Fisherman's Wharf, Lombard Street, Cable Car en natuurlijk de Golden Gate bridge, waar we naartoe en overheen zijn gelopen.


We hadden een auto gehuurd en reden als eerste naar Yosemite National Park, waar we kampeerden, twee dagen wandelden en onderweg plotseling oog in oog stonden met een wolf!


Vervolgens gingen we naar Kings Canyon National Park en Sequoia National Park, waar de grootste bomen ter wereld staan: sequoia's van bijna 3000 jaar oud, met een diameter van zo'n 12 meter en ruim 80 meter hoog.


In Sequoia NP maakten we een prachtige dagwandeling via Monarch Lake naar Sawtooth Pass, waarvandaan we uitzicht hadden op onder andere Mt. Whitney, met 4418 meter de hoogste berg van de USA zonder Alaska.


We kampeerden op een mooie, eenzame, gratis campingplek met bear box, die we goed konden gebruiken, want 's avonds kwam er een zwarte beer voorbij!


We reden verder naar Death Valley, een prachtig landschap met rode rotsen, zandduinen, canyons, zoutvlaktes, waar het erg (lekker) warm was.


En toen was het tijd voor een kort bezoekje aan Las Vegas, voor de verandering hadden we een luxe hotelkamer in Hotel/Casino Tropicana, gelegen aan The Strip. Het meest bijzonder vonden we Venetië, nagebouwd op de eerste verdieping van een gebouw, inclusief gondels en bijna niet van echt te onderscheiden, inclusief wolkenlucht en dag/nacht. Ook prachtig waren de fonteinen bij het Bellagio. Maar we waren blij toen we de volgende dag weer de stad uit en de natuur in reden.


En wel: via Lake Mead naar Zion National Park. We maakten een mooie, maar drukke wandeling naar Angel's Landing, waarvandaan we een prachtig uitzicht hadden op alle rode (rots)bergen én een ratelslang zagen.


Het volgende Nationale Park dat we bekeken, was Bryce Canyon. En ook daar kampeerden we en wandelden we de Navajo-Queens Garden trail en de Fairyland trail.


In Capitol Reef National Park liepen we de Grand Wash trail door The Narrows canyon en de Hickman Bridge trail.


We reden verder naar het noorden, naar Moab, waar we eerst overnachtten om de volgende ochtend vroeg in Arches NP te kunnen zijn, in de hoop dat we nog een kampeerplaats hadden. Hoewel we erg vroeg waren, waren we toch te laat. Maar een aardige Amerikaanse familie bood ons een plekje op hun (zeer ruime, we zagen elkaars tent niet eens) plaats aan. We maakten een paar prachtige wandelingen langs de vele oranje rotsbogen. Op de foto: Delicate Arch.


Daarna gingen we een dagje naar Canyonlands NP, waar we prachtige uitzichten hadden op een canyon-achtig landschap. Hier de Colorado River vanf White Rim overlook.


Na alle rode rotsen besloten we een omweg te maken via de staat Colorado om wat cultuur mee te pakken. We bezochten Mesa Verde NP, waar zo'n 700 tot 1400 jaar geleden nederzettingen zijn gebouwd onder overhangende rotsen.


Via Four Corners (de kruising van 4 staten: Utah, Colorado, New Mexico en Arizona) reden we naar Monument Valley, waar we bij donker onze tent opzetten op de Mitten View campground en de volgende ochtend verrast werden door het uitzicht: de camping deed z'n naam eer aan!

We gingen met onze auto het park in en reden de loop road langs alle punten met mooi uitzicht op de rotsformaties (The Mittens, The Totem Pole, The Three Sisters).

Onze volgende stop was Grand Canyon NP. We vonden een hele leuke kampeerplek op Desert View Campground in het oosten van het park. De volgende dag reden we langs de vele uitkijkpunten op de rim, waar we prachtig uitzicht hadden op het canyonlandschap, maar waar we zeker niet de enige toeristen waren.

Daarom besloten we een dag later een wandeling te maken, waarbij we afdaalden in de canyon, helemaal tot aan de Colorado rivier. Ondanks alle waarschuwingen (1500 hoogtemeters die je op het eind van de dag ook weer omhoog moet klimmen, zeer hoge temperatuur bij de rivier, steile paden) was het supermooi! Weinig toeristen, een prachtig landschap, de route viel erg mee en we zagen cactussen en condors.


Het vervolg van onze route ging een stukje over de legendarische Route 66.

Het laatste National Park van de reis was Joshua Tree NP, waar we prachtig kampeerden tussen de bijzondere rotsen en bomen (en vogelspinnen).

Via Palm Springs naar Los Angeles gereden, waar we onze huurauto alvast inleverden op het vliegveld en onze intrek namen in een hotel aan Venice Beach. De laatste vier dagen van onze vakantie bekeken we LA: langs het strand naar Santa Monica lopen, wandelen in de Hollywood Hills naar The Observatory en het Hollywood sign, Rodeo Drive, Science Centre, Holywood Boulevard, Walk of Fame.