01 augustus 2012

Planning wereldreis 3

Vanaf 2 augustus 2012 gaan wij voor de derde keer een jaar op wereldreis!
Het eerste deel van onze route ligt al in grote lijnen vast: we vliegen via Estland naar Moskou. Daarvandaan nemen we de Trans-Siberië express via Mongolië naar Peking. Na China reizen we via Indonesië naar Nieuw-Zeeland en daarna via Fiji naar Australië.
Eind januari vliegen we terug naar Zuidoost-Azië, waar nog een wereld aan mogelijkheden voor ons open ligt voor de tweede helft van onze reis...

Update februari 2013:
De eerste helft van onze reis zit erop en is precies volgens planning verlopen. Hoog tijd dus om plannen te maken voor de tweede helft van de reis.
Onze eerstvolgende hoofdbestemming wordt Myanmar, waar we met een kleine omweg naartoe gaan reizen, via Maleisië, Thailand en Cambodja. Deze omweg heeft te maken met visa, (gebrek aan) uitreistickets en het vermijden van de allerdrukste reistijd in Myanmar. Vanuit Myanmar vliegen we eind maart naar Zuid India. Vijf weken later gaan we naar Nepal, waar we een aantal weken willen wandelen in de Himalaya. Daarna hadden we eigenlijk overland terug naar Nederland willen reizen, maar omdat er op dit moment een negatief reisadvies geldt voor zowel Pakistan als Iran, zit dat er waarschijnlijk niet in. Maar we vinden vast wel een leuk alternatief...

Update mei 2013:
Ook het tweede deel van onze reis is volgens planning verlopen en onze tijd in Nepal zit er bijna weer op. De planning voor de laatste twee maanden van deze reis ligt inmiddels vast. We vliegen eerst naar Dubai om toch nog even wat Arabische sfeer te proeven. En onze laatste twee vliegtickets hebben beide als eindbestemming Amsterdam! De leukste en vooral afwisselendste activiteit die we konden bedenken voor het eind van deze reis, is een fietstocht geworden. En fietsen naar Barcelona stond al lang op ons wensenlijstje, dus dat gaan we in zes weken proberen, mét een ommetje via Zwitserland en Italië. We hebben er erg veel zin in!